Fettuccine s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s pestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31779 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
800 g | Kuřecí prsa |
40 ml | Olej olivový |
60 ml | Olej sezamový |
100 g | Oříšky piniové |
10 g | Sůl |
30 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 989,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej sezamový, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s pestem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme pesto. Rozmixujeme bazalku, olivový olej, piniové oříšky a česnek dohladka. Osolíme a vmícháme oba nastrouhané sýry. |
2 | Na pánvi rozpálíme sezamový olej a orestujeme na něm dozlatova kuřecí plátky. Vychladlé nakrájíme na kostičky. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, zcedíme, přendáme na mísu, udržujeme teplé. Kuřecí maso smícháme s pestem a rozložíme na těstoviny, podáváme posypané nasekanou bazalkou. |