Bagna cauda-omáčka s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagna cauda-omáčka s ančovičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3196 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Sardelové řezy |
0,4 l | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 576,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 12,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 501,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagna cauda-omáčka s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Sardelové řezy omyjeme a najemno rozmixujeme. Poté je spolu s prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle. |
2 | Mezitím svaříme smetanu, dokud se neodpaří na polovinu množství. Metličkou ji přišleháme k sardelím a již nevaříme. |
3 | Omáčka je vhodná jako horký dip, v němž můžeme namáčet různé druhy zeleniny jako fondue. |