Jednoduchý recept

Focaccia s krůtím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31971

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Focaccia
500 g Krůtí prsa
80 g Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 g Paprika sterilovaná
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
80 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
12% Sacharidy 42 g
22% Tuky 16 g
44% Sodík 890 mg
45% Bílkoviny 25 g

Focaccia s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vyplakat. Krůtí prsa nakrájíme na medailónky. Maso pak vložíme do skleněné mísy, kam přidáme drcený česnek, koření, citrónovou štávu a olej. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Rozpálíme pánev a medailonky z obou stran zprudka osmahneme. Medailónky smažíme 2 minuty z každé strany. Když jsou hotové, nakrájíme je podélně na tenké plátky. Maso udržujeme horké.

2

V téže pánvi osmažíme plátky lilku a uchováme v teple.

3

Bochník chleba focaccia nakrájíme na jednotlivé porce a uprostřed rozřízneme. Střídku pokapeme olivovým olejem.

4

Na každý chléb položíme plátek lilku, plátky masa a navrch dáme houby a nakládanou papriku. Vše přikryjeme druhou polovinou chleba. Plněný chléb vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C necháme

5

10 minut prohřát. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept