Sezónní zelenina smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sezónní zelenina smažená
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31983 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cibulka jarní |
100 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 g | Květák |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Paprika červená |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 dl | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 433,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Květák, Kypřicí prášek do pečiva, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Paprika červená, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sezónní zelenina smažená postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto - dáme do mísy mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr, olej a vodu. Vymícháme hladké těsto. Bude-li třeba, přidáme trochu vody. Necháme v lednici 30 minut vychladit. |
2 | Do pánve vložíme přísady na omáčku - cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, sherry, škrobovou moučku a zázvor. Povaříme, dokud nebude směs hladká a nezhoustne. |
3 | Veškerou zeleninu a houby nakrájíme. Ve woku rozehřejeme olej, obalíme jednotlivé kusy zeleniny v těstíčku a 2 minuty smažíme, dokud nebudou zlaté a křupavé. Poté necháme okapat. |
4 | Ozdobené střapečky podáváme s nasekanou jarní cibulkou na ohřátém tácu s omáčkou, do které se kousky zeleniny namáčejí. |
Poznámka
Voda vlažná. Cibulku nasekáme.