Artyčoková sedlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoková sedlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32130 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Artyčoky sterilované |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 368,7mg |
Draslík | 488,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoková sedlina postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky necháme na sítu okapat. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme artyčoky, mírně je podusíme. |
2 | Smícháme vejce s mlékem, solí, pepřem a šalvějovými lístky. Směsí přelijeme artyčoky a vše necháme na mírném ohni asi 6 minut sednout. |
3 | Upravíme na talíře a podáváme jako teplý předkrm. |
Výborné