Recept

Letní pěna z brambor - Skordalia

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 32234

Ingredience

1 kg Brambory
2 kávová lžička Citronová šťáva
125 ml Olej olivový
0,2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 199kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 147 mg
8% Bílkoviny 5 g

Letní pěna z brambor - Skordalia postup přípravy receptu:

1

Brambory, nakrájené na menší kousky, uvaříme do měkka. Uvařené brambory rozmačkáme nebo umixujeme na kaši. Při mixování brambor dosáhneme krémovitější konzistence kaše.

2

Do bramborové kaše přimícháme utřený česnek, sůl,olivový olej, citrónovou šťávu a pepř.

3

Tento pokrm můžeme podávat samostatně jako dip nebo můžeme tuto kaši podávat teplou jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept