Recept

Conchiglie s kuřecími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32325

Ingredience

250 g Játra kuřecí
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
115 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Conchiglie
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
10 ml Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
14% Sacharidy 50 g
37% Tuky 28 g
17% Sodík 349 mg
40% Bílkoviny 22 g

Conchiglie s kuřecími játry postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme 1/2 másla, vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a smažíme 5 minut na střední teplotě, až je slanina zlatavá, ale ještě ne křupavá.

2

Přidáme pokrájená kuřecí játra, utřený česnek a 1/2 množství pokrájené šalvěje. Dostatečně opepříme. Zvýšíme teplotu a smažíme 5 minut, až játra ze všech stran lehce změní barvu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

3

Ke kuřecím játrům přilijeme víno, uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Přimícháme zbytek másla. Jakmile se máslo rozehřeje, vložíme nakrájená rajčata. Dobře zamícháme a přisypeme nakrájenou petržel a zbývající šalvěj. Zamícháme, ochutnáme a dle potřeby dosolíme.

4

Na hotově těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept