Recept

Bandorka - kmínová polévka z kozákovska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32363

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Libeček
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 751kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 316 mg
8% Bílkoviny 4 g

Bandorka - kmínová polévka z kozákovska postup přípravy receptu:

1

Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.

2

Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do

3

1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.

4

V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept