Hovězí polévka s houbami z Benecka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s houbami z Benecka
Hovězí polévka s houbami z Benecka
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32371 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
250 g | Hovězí maso přední |
250 g | Kosti hovězí morkové |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Polévkové koření Maggi |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové koření Maggi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s houbami z Benecka postup přípravy receptu:
1 | Hovězí přední maso omyjeme a dáme do většího hrnce. Přidáme k němu omytou morkovou kost. Zalijeme studenou vodou (1,5 litru) a dáme vařit. |
2 | Mezitím, než se začne voda vařit, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a přidáme ji společně s oloupanou cibulí a česnekem do vody k masu. Ještě přidáme celé nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Zelenou petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
3 | Když přijde polévka k varu, ztlumíme teplotu a necháme ji pod pokličkou pomalu probublávat. |
4 | Oloupeme a omyjeme brambory, které nakrájíme na kostičky. Čerstvé houby (hříbky, lišky, kozáky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. |
5 | Brambory dáme vařit do osolené vody zvlášť (0,5 l vody + 1/2 lžičky soli). |
6 | Když je maso měkké, vývar scedíme do druhého hrnce, přidáme do něj pokrájené houby a pomalu vaříme 15 minut. Poté do polévky přidáme scezené uvařené brambory, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a pokrájené uvařené maso. Dochutíme polévkovým kořením Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme. |