Těstoviny s ricottou a chilli papričkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s ricottou a chilli papričkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32378 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Sýr Ricotta |
300 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 777,9mg |
---|---|
Cholesterol | 7,7mg |
Draslík | 30,7mg |
Vláknina | 178,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s ricottou a chilli papričkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím vložíme sýr Ricotta do misky, dle chuti osolíme a opepříme, přilijeme trochu vody, ve které se vaří těstoviny, umícháme jemnou krémovou pastu. Ochutnáme, dle potřeby dosolíme a dopepříme. |
2 | Hotové těstoviny slijeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme těstoviny spolu s chilli papričkou zbavenou zrníček a pokrájenou na drobné kousky. Přisypeme špetku soli. Rychle smícháme na mírném ohni. |
3 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme trochou ricotty a bazalkou. Ihned podáváme. |