Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32478

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
100 g Hrachové lusky
200 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 ks Mrkev kořen
400 g Nudle Udon
8 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Pórek
6 ks Shiitake houby
200 g Sépie
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
700 ml Vývar rybí
1 ks Zázvor celý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 607kJ
28% Sacharidy 102 g
239% Tuky 179 g
70% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Nudle udon se sépií postup přípravy receptu:

1

Nudle vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus, cca 8-10 min. Poté slijeme a necháme okapat.

2

Mezitím očistíme pórek, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou mrkev pokrájíme na tenká kolečka. Lusky očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Houby očistíme a kloboučky nakrájíme na nudličky.

3

Sépie opláchneme a necháme okapat. Vývar přivedeme k varu a krátce povaříme se 6 lžícemi sójové omáčky a vínem mirin. Vložíme maso nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni cca 5 min. Poté přidáme sépie a mrkev a dusíme dalších 5 min. Vmícháme lusky a houby, po 1 minutě nudle a společně prohřejeme.

4

Jarní cibulky očistíme a nasekáme na tenká kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme zbytkem sójové omáčky, limetkovou šťávou a podáváme.

Poznámka

nudle udon-ploché nudle z pšeničné mouky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept