Kynuté piškotové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté piškotové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32567 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Krupice dětská |
6 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
210 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 69,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté piškotové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse umícháme žloutky s 200g másla a 100g moučkového cukru do pěny. |
2 | Vlažné mléko osladíme lžičkou cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout kvásek. Hrubou mouku spolu s vykynutým kváskem vmícháme do pěny a vše zlehka promícháme. |
3 | Těsto vlijeme na máslem vymazaný a krupičkou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
4 | Plech vyjmeme a korpus potřeme marmeládou a ušlehaným sněhem z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý moučkový cukr. Moučník dopékáme ještě 10-15 minut. |