Ravioli s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s mušlemi
Ravioli s mušlemi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32651 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Hřebenatka |
100 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel - nať |
Omáčka | |
75 g | Máslo čerstvé |
375 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 448,9mg |
Draslík | 252,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Hřebenatka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek. |
3 | Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme. |
4 | Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. |
5 | Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky. |