Neapolský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolský salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32790 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
2 ks | Hrušky |
200 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mandle |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
350 g | Těstoviny Fusilli |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 284,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrušky, Mandle, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolský salát postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Kuřecí prsa vložíme na 8 minut do vařící vody, během vaření je několikrát obrátíme. Hotové kuřecí řízky necháme vychladnout, potom je nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám. |
3 | Hrušky rozpůlíme a vykrájíme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako kuřecí prsa, a spolu s nakrájenými cibulkami a opraženými mandlemi přidáme do mísy s těstovinami. |
4 | Plísňový sýr a zakysanou smetanu rozmixujeme s ledovou vodou, solí a pepřem na hladkou kaši. Nalijeme ji na salát a opatrně promícháme. Zdobíme šikmými plátky jarní cibulky. |