Špindlerovské svíčkové medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špindlerovské svíčkové medailonky
Špindlerovské svíčkové medailonky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Chřest sterilovaný |
2 ks | Cibule červená |
500 g | Hovězí svíčková |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
125 g | Hrášek mražený |
125 g | Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 542,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hrášek mražený, Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špindlerovské svíčkové medailonky postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na medailonky o síle asi 2,5 cm, které roztlačíme pěstí (nebudeme je klepat masovou paličkou), opepříme, osolíme, v hlubší pánvi zprudka na rozpáleném oleji krátce orestujeme z obou stran dozlatova, ale uvnitř musí zůstat maso růžové. Maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku, osmažíme ji dozlatova, přilijeme 2,5 dl hovězího vývaru. Vývar pomalu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Přidáme máslo (30 g), promícháme a odstavíme z plotny. |
2 | Špindlerovské řezy dáme na talíře, polijeme je výpekem, obložíme zeleninou, každou zvlášť a vedle sebe: prohřátý nakládaný chřest, zelené sterilované fazolové lusky, povařený mražený hrášek, kolečka usmažené červené cibule. Chřest posypeme opraženou strouhankou na másle a všechnu zeleninu polijeme rozpuštěným máslem (70 g). |
Poznámka
K svíčkovým medailonkům podáváme i další přílohy podle chuti: hranolky, krokety, rýži. Tyto přílohy posypeme drobně pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.