Smažené pudinkové kostky sypané skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené pudinkové kostky sypané skořicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32857 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pomerančová kůra |
45 g | Solamyl - bramborový škrob |
100 g | Strouhanka |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 159,2mg |
Draslík | 66,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 798,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový, Solamyl - bramborový škrob, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené pudinkové kostky sypané skořicí postup přípravy receptu:
1 | Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň. Z mléka odebereme 6 lžic a odložíme stranou. Do zbytku přidáme vanilkový lusk i dřeň, pomerančovou i citronovou kůru, cukr a vše zvolna zahřejeme. |
2 | V chladném mléce rozmícháme solamyl a metličkou všleháme do teplého mléka. Za stálého šlehání vaříme do zhoustnutí. Vyjmeme vanilkový lusk a citronovou kůru. |
3 | Hranatou formu propláchneme studenou vodou, vlijeme do ní horký pudink, necháme přes noc chladnout. Druhý den nakrájíme pudink na cca 3-4 cm velké kostičky a obalíme je postupně v našlehaném vejci a strouhance. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme máslo a olej, kostky smažíme po obou stranách cca 2-4 minuty dozlatova. Posypeme skořicovým cukrem a teplé podáváme. |
Poznámka
čas vaření je bez doby na chlazení cca 12 hodin