Palačinky s jablky a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s jablky a slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32885 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Skořice mletá |
200 g | Slanina vepřová |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 347,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Slanina vepřová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s jablky a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, cukrem a skořicí. Jablko oloupeme, nakrájíme na malé kousky, přihodíme do mísy. Smícháme mléko s rozpuštěným máslem a vyšlehanými vejci, vlijeme do mísy a vypracujeme hladké řidší těsto. |
2 | Na rozpálené pánvi osmažíme plátky slaniny spolu s plátky jablka. Zároveň na jiné pánvi vymazané máslem osmažíme palačinky dozlatova. Podáváme přeložené, ozdobené slaninou a plátky jablka. |