Bramborový salát s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s koprem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33057 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory |
30 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Mléko kefírové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 659,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 280,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Majonéza, Mléko kefírové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s koprem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Po uvaření brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do velké salátové mísy. |
2 | V menší misce smícháme majonézu s kefírem, dijonskou hořčicí a nasekaným koprem. Celer omyjeme, očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Brambory smícháme s celerem, cibulí, osolíme, opepříme a zalijeme připravenou zálivkou. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odležet v chladničce. Salát před podáváním posypeme nahrubo nasekanou pažitkou. |