Krkonošský pečený pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský pečený pstruh
Krkonošský pečený pstruh
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kg | Pstruh |
50 g | Slanina vepřová |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
2,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 183,5mg |
Draslík | 976,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 147,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Pstruh, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský pečený pstruh postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme z každé strany, posypeme pepřem a obalíme ve strouhance. |
2 | Do pekáče dáme olej s máslem (3 lžíce) a když je tuk rozpálený, položíme na něj pstruhy, na ně plátky slaniny a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Během pečení ryby podléváme bílým vínem. |
3 | Pstruhy otáčíme a poléváme výpekem. |
4 | Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Upečené pstruhy přelijeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Upečené pstruhy podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem.