Mrkvové noky s fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové noky s fetou
Mrkvové noky s fetou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33158 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 g | Garam masala |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Mrkev kořen |
3 g | Muškátový oříšek |
200 g | Sýr Feta |
1 ks | Vejce slepičí |
Smetanová omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibulka jarní |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Máta |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 81,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Vejce slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Sýr Feta, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové noky s fetou postup přípravy receptu:
1 | Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout. |
2 | Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky. |
3 | Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu. |
4 | Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme. |