Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33186

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Mandle loupané
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Povidla švestková
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
3,5 dl Voda pitná
0,5 dl Víno červené
2 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
4% Sacharidy 13 g
46% Tuky 34 g
32% Sodík 635 mg
138% Bílkoviny 77 g

Zajíc ze Špindlu postup přípravy receptu:

1

Dobře omytého a osušeného zajíce rozporcujeme a odblaníme. Prošpikujeme ho 50 g slaniny, kterou jsme pokrájeli na proužky a osolíme.

2

50 g slaniny nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Citron omyjeme, osušíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.

3

V hrnci rozpálíme na oleji s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Přilijeme 2 dl vařící vody, promícháme, přidáme kolečka citronu, celý pepř, nové koření, bobkový list, promícháme a přiložíme porce zajíce. Pod pokličkou zajíce dusíme doměkka přibližně 60 minut. Občas promícháme a přilijeme vodu (1-1,5 dl).

4

Když je zajíc měkký, vyjmeme ho a do vývaru pomalu přimícháme světlou jíšku, necháme ji rozvařit dohladka (2 lžíce másla + 2 lžíce hladké mouky). Přimícháme švestková povidla, červené víno, pomalu vaříme minimálně 30 minut.

5

Mezitím pokrájenou slaninu v malém rendlíku vysmažíme dozlatova a oloupané mandle posekáme nadrobno.

6

Pak všechnu šťávu přecedíme pře síto do druhého hrnce, vložíme zpět do šťávy maso, přivedeme k varu, doložíme mandle, usmaženou slaninu i s tukem, promícháme, vaříme asi 5 minut a podáváme.

Poznámka

K zajíci ze Špindlu podáváme podle chuti houskový knedlík nebo bramborové krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept