Recept

Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33239

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
10 ks Hřebenatka
5 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 ks Zelí čínské
1 ks Zázvor celý
3 stroužek Česnek
0,5 ks Ředkev bílá
Marináda
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 špetka Pepř bílý
1 ks Vaječný bílek slepičí
Omáčka
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 329 mg
36% Bílkoviny 20 g

Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Hřebenatky opláchneme a zevnitř vyjmeme jikry. Ty nakrájíme a každou hřebenatku rozpůlíme. Jikry a maso odložíme odděleně. Na marinádu smícháme kukuřičný škrob, rozšlehaný bílek a bílý pepř. Směsí přelijeme škeble a necháme cca 10 min. marinovat. Mezitím připravíme omáčku. Smícháme kukuřičný škrob s vodou, ústřicovou omáčkou, důkladně promícháme a odložíme stranou.

2

V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje. Osmahneme na něm krátce polovinu nadrobno nakrájeného česneku, poté přidáme polovinu nakrájeného zázvoru a podélně nasekané jarní ciblky. Vaříme cca 1/2 min. za stálého míchání, přidáme hřebenatky a restujeme další minutu. Zmírníme plamen, přilijeme lžíci rýžového vína, krátce povaříme a hřebenatky i s veškerou tekutinou odložíme do misky.

3

V pánvi rozpálíme další 2 lžíce oleje, vhodíme zbytek nakrájeného česneku, zázvoru a cibulky a za stálého míchání restujeme cca 1 min. Přidáme jikry, přilijeme zbytek rýžového vína, důkladně promícháme a odstavíme. Ředkev pokrájíme na cca centimetrové kousky a osmahneme ji na lžíci rozpáleného oleje. Necháme 1/2 min. povařit, přidáme zelí nasekané podélně na tenké proužky a vaříme další 1/2 min. Na závěr vmícháme omáčku a vodu a krátce povaříme. Jako poslední přidáme hřebenatky i s tekutinou, důkladně zamícháme, prohřejeme a ihned podáváme.

Poznámka

Zázvor - cca 1 cm velký kousek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept