Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
10 ks | Hřebenatka |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Ředkev bílá |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
1 ks | Zelí čínské |
Marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Omáčka | |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 760,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hřebenatka, Olej rostlinný, Ředkev bílá, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí čínské, Pepř bílý, Vaječný bílek slepičí, Omáčka ústřicová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | Hřebenatky opláchneme a zevnitř vyjmeme jikry. Ty nakrájíme a každou hřebenatku rozpůlíme. Jikry a maso odložíme odděleně. Na marinádu smícháme kukuřičný škrob, rozšlehaný bílek a bílý pepř. Směsí přelijeme škeble a necháme cca 10 min. marinovat. Mezitím připravíme omáčku. Smícháme kukuřičný škrob s vodou, ústřicovou omáčkou, důkladně promícháme a odložíme stranou. |
2 | V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje. Osmahneme na něm krátce polovinu nadrobno nakrájeného česneku, poté přidáme polovinu nakrájeného zázvoru a podélně nasekané jarní ciblky. Vaříme cca 1/2 min. za stálého míchání, přidáme hřebenatky a restujeme další minutu. Zmírníme plamen, přilijeme lžíci rýžového vína, krátce povaříme a hřebenatky i s veškerou tekutinou odložíme do misky. |
3 | V pánvi rozpálíme další 2 lžíce oleje, vhodíme zbytek nakrájeného česneku, zázvoru a cibulky a za stálého míchání restujeme cca 1 min. Přidáme jikry, přilijeme zbytek rýžového vína, důkladně promícháme a odstavíme. Ředkev pokrájíme na cca centimetrové kousky a osmahneme ji na lžíci rozpáleného oleje. Necháme 1/2 min. povařit, přidáme zelí nasekané podélně na tenké proužky a vaříme další 1/2 min. Na závěr vmícháme omáčku a vodu a krátce povaříme. Jako poslední přidáme hřebenatky i s tekutinou, důkladně zamícháme, prohřejeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Zázvor - cca 1 cm velký kousek.