Bujón s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujón s pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33306 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
110 g | Cizrna |
200 g | Kuřecí maso vařené |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
125 g | Nudle vaječné |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 258,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Nudle vaječné, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bujón s pórkem postup přípravy receptu:
1 | K varu přivedeme kuřecí vývar a těstoviny v něm povaříme do změknutí. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory. Vývar stále vaříme. |
2 | Kolečka pórku a drcený česnek smažíme na másle dozlatova. Přidáme cizrnu, asi 1 minutu mícháme a potom ji poprášíme moukou. Smažíme asi 10 sekund, potom postupně přiléváme vroucí vývar. |
3 | Petrželku nasekáme a polévku ochutíme, pak přidáme cayenský pepř, osolíme a opepříme. Přidáme těstoviny a kuřecí maso a znovu přivedeme k varu. |