Tomatová polévka s conchiglie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tomatová polévka s conchiglie
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33314 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
750 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
150 g | Těstoviny Conchiglie |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 543,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Conchiglie, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tomatová polévka s conchiglie postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme. |
2 | Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme. |
3 | Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme. |
Poznámka
Porce můžeme ozdobit celými lístky bazalky.