Kroupová polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupová polévka s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33323 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
50 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Kopr čerstvý |
150 g | Kroupy ječné |
125 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř bílý |
60 g | Petržel kudrnka |
50 g | Pórek |
8 g | Sůl |
2 l | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 743,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hříbky čerstvé, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupová polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Kroupy propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do 1.5 l zeleninového vývaru. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a postupně přidáváme máslo. Ve zbytku vývaru uvaříme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu a hříbky. Uvařené kroupy přilijeme k zelenině, osolíme, opepříme, ochutíme čerstvým koprem a do odstavené polévky vmícháme zakysanou smetanu. Servírujeme ozdobené snítkou petrželky. |