Mrkvové slané vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové slané vdolečky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 33359 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,3 hrnek | Kešu oříšky pražené |
100 ml | Mléko polotučné |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrnek | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
110 g | Mrkev kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72,0mg |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 9,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kešu oříšky pražené, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové slané vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku se solí nasypeme do mísy a přisypeme nastrouhaný eidam, nastrouhanou mrkev, nasekané kešu oříšky a petrželku. |
2 | Vajíčko rozšleháme, přimícháme mléko s olejem a vlijeme do mísy a uděláme těsto. |
3 | Těsto dáme do 12 vymaštěných formiček a v elektrické nebo plynové troubě při 180˚C upečeme. |