Okurkové gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkové gazpacho
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33374 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
50 g | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
3 plátek | Chléb toastový |
30 ml | Citronová šťáva |
4 g | Koriandr čerstvý |
100 g | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Paprika zelená |
4 g | Pažitka |
30 g | Salát římský |
40 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
380 ml | Voda pitná |
40 ml | Vodka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 196,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 975,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Chléb toastový, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Paprika zelená, Pažitka, Salát římský, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkové gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet. |
3 | Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody. |
4 | Polévku necháme dobře vychladit. |
5 | Servírujeme posypané sekanou pažitkou. |
Poznámka
Polévku lze vylepšit krabím či krevetovým masem.