Recept

Vývar se sýrovými noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33387

Ingredience

40 g Celer bulvový
60 g Kedlubna
50 g Květák
50 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
4 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
50 g Petržel kořen
30 g Sýr Eidam cihla 30%
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2000 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 324kJ
5% Sacharidy 18 g
85% Tuky 64 g
87% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 13 g

Vývar se sýrovými noky postup přípravy receptu:

1

Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky.

2

Květák rozebereme na růžičky.

3

Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty.

4

Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut.

5

Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem.

6

Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce.

Poznámka

Na polévku můžeme použít i mraženou zeleninovou směs.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept