Vysocký bramborák - fofrovanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vysocký bramborák - fofrovanec
Vysocký bramborák - fofrovanec
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33396 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
30 g | Cukr krupice |
200 g | Křížaly (sušená jablka) |
50 g | Máslo čerstvé |
1,3 dl | Mléko plnotučné |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 770,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 212,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Křížaly (sušená jablka), Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vysocký bramborák - fofrovanec postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme. |
2 | Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí. |
3 | Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko. |
4 | Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme. |