Podkrkonošský holeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošský holeček
Podkrkonošský holeček
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33442 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 l | Mléko - podmáslí |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
70 g | Vepřové škvarky |
1,8 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 968,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Vepřové škvarky, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podkrkonošský holeček postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín, uvaříme doměkka. |
2 | Kysané zelí dáme do druhého hrnce, přidáme cukr, 2-3 dl vody, zelí podusíme, pak zelí slijeme ze zbytku vody. Uvařené brambory scedíme a smícháme je se zelím. |
3 | Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní škvarky, společně je osmažíme dozlatova. |
4 | Cibuli, škvarky a sádlo, na kterém se smažila cibule, přimícháme do brambor se zelím, případně dosolíme a každou porci "holečku" podáváme se sklenicí podmáslí. |