Pikantní polévka z kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní polévka z kukuřice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33457 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
100 g | Krevety nakládané |
500 g | Kukuřice mražená |
12 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 61,9mg |
Vláknina | 690,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice mražená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krevety nakládané nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní polévka z kukuřice postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kusky. |
2 | Olej rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova. |
3 | Smažíme 5 minut, poté přidáme drcený česnek a chilli. |
4 | Promícháme a vsypeme kukuřici. |
5 | Přilijeme 1 l vody, osolíme a opepříme. |
6 | Vaříme 15 minut. |
7 | Vařenou kukuřici rozmixujeme na hladké pyré. |
8 | Krevety omyjeme a přidáme do polévky, necháme prohřát. |
9 | Polévku servírujeme ozdobenou pokrájenou chilli papričkou. |
Poznámka
Můžeme použít i drcenou sušenou chilli papričku hned na začátku do oleje, krátce osmažíme a poté chilli vyjmeme.