Jáhlová kaše s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová kaše s anglickou slaninou
Jáhlová kaše s anglickou slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33509 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
6 dl | Hovězí vývar základní |
250 g | Jáhly - loupané proso |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 339,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Jáhly - loupané proso, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlová kaše s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Jáhly dáme do síta a 2x je přelijeme vařící vodou, potom je necháme odkapat. V hrnci si rozpálíme máslo, přidáme jáhly a pomalu mícháme. Smažíme do doby, až puknou. Potom je posypeme paprikou a krátce promícháme. |
2 | Přilijeme asi 5-6 dl hovězího vývaru (nebo z masoxu) a jáhly dovaříme doměkka. Když jsou jáhly měkké, vývar by měl být téměř odpařený. Potom jáhly dochutíme solí a bílým pepřem. |
3 | Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli se slaninou a osmažíme dozlatova. |
4 | Jáhlovou kaši nabereme na talíře, na každou porci nalijeme 2 lžíce horké směsi cibule se slaninou a podáváme. |