Farfalle s roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s roketou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33607 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
200 g | Roketa |
5 g | Sůl |
45 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 326,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Roketa, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s roketou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Hrnec mírně zahříváme. Přidáme máslo a promícháme s těstovinami. |
2 | Do těstovin zamícháme listy rokety a rajčata a zahříváme, až roketa zvadne. Vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, sůl a pepř. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme. |