Zapékané brambory s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s krevetami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33812 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
6 g | Bazalka |
4 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Krevety tygří |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
40 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,2mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Rajčata nakrájíme na drobné kousky, česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky, bazalku nahrubo nasekáme. Krevety omyjeme. |
2 | Brambory necháme péct 60 minut při 200 °C. Olej rozpálíme, přidáme česnek a necháme 3 minuty smažit. Poté přidáme rajčata, vodu, osolíme a opepříme a necháme vařit 10 minut. |
3 | Přisypeme krevety a necháme ohřát, vmícháme zakysanou smetanu a bazalku. Vše dobře promícháme, prohřejeme a odstavíme z plotny. Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí. Servírujeme teplé. |
Poznámka
Brambory volíme velké, aby se daly dobře naplnit.