Havířská pivní pomazánka s tvarůžky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Havířská pivní pomazánka s tvarůžky
Havířská pivní pomazánka s tvarůžky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33831 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Feferony |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
150 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
130 g | Tvaroh tučný |
80 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 119,3mg |
Draslík | 996,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 291,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Kerblík, Paprika mletá sladká, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvaroh tučný, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Havířská pivní pomazánka s tvarůžky postup přípravy receptu:
1 | Olomoucké tvarůžky pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy a vyšleháme je do lehkého krému s měkkým tvarohem, máslem, pivem, solí a sladkou a pálivou paprikou. |
2 | Omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky pokrájíme nadrobno. |
3 | Oloupané šalotky nakrájíme na drobné kostičky. |
4 | Omyté feferonky zbavíme semínek a drobně je posekáme. |
5 | Kerblík s cibulí a feferonky zamícháme do vyšlehaného krému. |
6 | Natřenou pomazánku posypeme pažitkou. |
Poznámka
Pomazánku mažeme na tmavý chléb nebo pečivo dle vlastního výběru.