Kořeněný srnčí guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný srnčí guláš na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
700 g | Srnčí maso |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný srnčí guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme, maso nakrájíme na kostky. |
2 | Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli. Přidáme maso, orestujeme, vsypeme koření, mouku a zarestujeme. Poté přidáme česnek, rajčata, zalijeme pivem, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr guláš osolíme, promícháme a podáváme. |