Recept

Brambory dušené s jablky a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33887

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
4 ks Jablka
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
17% Sacharidy 60 g
15% Tuky 11 g
21% Sodík 421 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brambory dušené s jablky a pórkem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky.

2

V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme jablka, pórek, brambory a vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

3

Nakonec přilijeme smetanu a bez pokličky necháme jen přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

4

Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept