Jednoduchý recept

Kuře s whisky omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33991

Ingredience

60 g Celer bulvový
6 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Křen
1 kávová lžička Med včelí
60 g Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
60 g Pórek
1 špetka Sůl
6 dl Vývar drůbeží
0,5 dl Whisky
4 ks Šalotka
2 dl Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 606kJ
11% Sacharidy 39 g
81% Tuky 61 g
46% Sodík 914 mg
132% Bílkoviny 74 g

Kuře s whisky omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.

2

Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.

3

V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.

4

Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.

5

Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.

6

Podáváme společně s kuřetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept