Kuře s whisky omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s whisky omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 33991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Křen |
6 ks | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Med včelí |
60 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
60 g | Pórek |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
6 dl | Vývar drůbeží |
0,5 dl | Whisky |
2 dl | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Křen, Med včelí, Šalotka, Sůl, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s whisky omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme. |
2 | Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple. |
3 | V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil. |
4 | Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř. |
5 | Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku. |
6 | Podáváme společně s kuřetem. |