Likér z jalovčinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Likér z jalovčinek
Likér z jalovčinek
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33998 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
100 g | Jalovec |
1 l | Starorežná pálenka |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Starorežná pálenka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Likér z jalovčinek postup přípravy receptu:
1 | Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a necháme ji odloženou 14 dní na světle (nejlépe na okně). Občas jalovčinky promícháme. |
2 | Po 14 dnech svaříme vodu s cukrem a vychlazený sirup přimícháme k jalovci a přecedíme. |
3 | Čistý likér necháme ještě týden odstát, pak znovu přecedíme přes husté síto nebo plátno, nalijeme do lahví a odložíme do chladna. |
4 | Používáme v malém množství. K pití je nejlepší až po několika měsících. |