Česneková kolena pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková kolena pečená na pivu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
12 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
10 ks | Nové koření celé |
1 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 105,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková kolena pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, polovinu česneku utřeme se špetkou soli, polovinu jen rozdrtíme. Kůži na kolenech překrájíme do mřížky, vetřeme do masa zbylou sůl a utřený česnek. |
2 | Kolena vložíme do pekáče, posypeme cibulí, přidáme rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, přelijeme pivem, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou. |
3 | Téměř měkká kolena odklopíme a dopečeme, aby měla křupavou kůrku. |