Vařený chřest s vaječnou krémovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest s vaječnou krémovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34054 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
700 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 297,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený chřest s vaječnou krémovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme doměkka v osolené vodě. Natvrdo vařená vejce oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme v octu a oleji do krémové omáčky. Tuto omáčku dochutíme špetkou čerstvě mletého pepře a solí. Omáčkou přelijeme chřest rozložený na talířích a podáváme. |
Poznámka
Před podáváním můžeme ozdobit okraje talířů hrubě drceným černým pepřem.