Vrabci na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrabci na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřový bok |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 442,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Sůl, Vepřový bok, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vrabci na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme. |
2 | V míse smícháme bůček s česnekem, solí, kmínem, zalijeme pivem, promícháme a pod fólií necháme v chladničce zhruba dvě hodiny. |
3 | V pekáči na tuku zpěníme cibuli, přidáme bůček bez marinády a orestujeme. Poté vlijeme marinádu a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a marináda vypečená. |