Skopová kýta s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta s rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
50 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
300 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
400 g | Skopová kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 g | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 800,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na porce, vložíme do kastrolu a osmahneme na rozpáleném oleji. |
2 | Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Přisypeme mouku, přidáme rajčatový protlak a okořeníme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, mírně osladíme a zvolna vaříme. |
3 | K téměř měkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou a celerovou natí. |
Poznámka
Můžeme použít i konzervovaná nebo mražená rajčata.