Smažené telecí řízky s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené telecí řízky s cibulí
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34408 |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 190,3mg |
Draslík | 640,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Ocet vinný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené telecí řízky s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, vinným octem, špetkou soli a pepře. Nakonec zašleháme ořechový olej. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Pánví občas potřeseme a řízky přelijeme rozehřátým máslem. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky omytého citronu a pokapeme připravenou cibulovou marinádou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |