Recept

Rybí špízy na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34530

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
100 g Hrachové lusky
300 g Kedlubna
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
125 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
700 g Treska aljašská
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
12% Sacharidy 43 g
9% Tuky 6 g
19% Sodík 382 mg
65% Bílkoviny 37 g

Rybí špízy na zelenině postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vaříme 20 minut v osolené vodě, poté ji slijeme a necháme okapat.

2

Omyté a osušené filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a nakrájíme na větší kostky.

3

Brambory a kedlubny oloupeme, hrachové lusky, cibulku a papriku očistíme a všechnu zeleninu kromě lusků nakrájíme na nudličky. Opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty.

4

Kousky ryby napíchneme na špejle a položíme do pánve na zeleninu. Podle potřeby osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme 10 minut.

5

Špízy se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme dílky omytého citronu a nasekanou petrželovou natí. Rýži podáváme zvlášť.

Poznámka

Pokrm je vhodný i pro diabetiky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept