Fettucine s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s ořechy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34548 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
60 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
90 g | Ořechy vlašské |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
60 ml | Víno bílé |
40 g | Sýr Parmezán |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 314,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 670,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
4 | Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Rajčata nám půjdou lépe oloupat, pokud je nejprve spaříme horkou vodou.