Nápoj z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nápoj z červené řepy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34638 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Červená řepa |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Meduňka |
100 ml | Šťáva jablečná 100% |
Na ozdobu | |
---|---|
0,2 ks | Citrony |
0,2 ks | Jablka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 35,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nápoj z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | V odšťavňovači prolisujeme očištěnou řepu a celer. |
2 | Do vzniklé šťávy zamícháme nakrájenou meduňku, přimícháme citrónovou šťávu i kůru. Nakonec dochutíme jablečnou šťávou. |
3 | Servírujeme s plátkem citrónu a jablka. |
Poznámka
Červená řepa obsahuje velké množství karotenu, vápníku, hořčíku a železa.