Zeleninová polévka s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s nudlemi
Zeleninová polévka s nudlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34889 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 kostka | Bujón zlatý zeleninový |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby sušené |
100 g | Hrášek mražený |
2 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
3 l | Voda pitná |
Nudle | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 276,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Houby sušené, Hrášek mražený, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Houby dáme do vody a necháme je 30 minut namočené. |
2 | Do nádoby dáme kostky bujonu, zalijeme horkou vodou, dobře promícháme a tak připravíme zeleninový vývar. |
3 | Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka mrkev, petržel, namočené a na plátky nakrájené houby a dusíme do té doby, až mrkev pustí šťávu. Zalijeme připraveným vývarem z bujonu, osolíme, přidáme hrášek, vegetu a necháme vařit 20 minut. |
4 | Nasekáme nadrobno petrželovou nať, přidáme ji do uvařené polévky a nakonec dochutíme pepřem. |
5 | Nudle: Na vál nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho dáme syrová vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto, které na vále rozválíme na tenký plát a nožem nebo strojkem nakrájíme nudle, |
6 | které dáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, scedíme a opláchneme pod studenou vodou. |
Poznámka
Na talíř dáme 2 lžíce nudlí a zalijeme horkou polévkou.